Η ομάδα Pixel Pulse ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2022. Εστιάζει στη σύζευξη της εικόνας και του ήχου μέσα από νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Διερευνά σύνθετα συστήματα νοημάτων και εμπειριών. Εύπλαστοι ήχοι, υφές, παλμοί και θόρυβος από ψηφιακές και αναλογικές πηγές αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο με ένα οπτικό υλικό από νέα ψηφιακά εργαλεία, τεχνητή νοημοσύνη, οπτικοποίηση δεδομένων, generative art και live coding. Η ομάδα παρουσιάζει ζωντανές οπτικοακουστικές performances μέσα στα ευρύτερα πλαίσια του live cinema.
Συμμετέχουν οι Θωμάς Βαλιανάτος, Ιώ Αρματά, Σοφία Λιάρου, Γιάννης Παπαδάκης, Στέλιος Γιαννουλάκης, Νικόλας Καρναμπατίδης.
Ο Θωμάς Βαλιανάτος σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το σώμα του έργου του κυμαίνεται από 2d και 3d έργα σχέδιο - κίνησης (animation) και έργα κόμικς, έως ηλεκτρονική μουσική σύνθεση και ζωντανές οπτικοακουστικές performances.. Διδάσκει ζωγραφική, 2d/3d animation, ψηφιακή ζωγραφική, μη γραμμικές αφηγήσεις και live visuals στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2000, τα έργα τέχνης του, υπό μορφή πρωτοτύπων σχεδίων κόμικς, ψηφιακών εκτυπώσεων, βίντεο, ηλεκτρονικής μουσικής και ζωντανών οπτικοακουστικών performances, έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών, ΕΜΣΤ, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ARTATHINA, Athens Digital Arts Festival, Cambridge Science Festival, Splice festival, LPM Live Performers Meeting, Synch Festival, China VISAP,, Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς (Βαβέλ).
www.vimeo.com/thomasvallianatos
www.instagram.com/thomasvalianatos
Η Ιώ Αρματά σπούδασε Γεωπονική και απέκτησε Master στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Αποφοίτησε από το ποιητικό εργαστήρι του ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος και συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εκπονεί την έρευνά της με θέμα την Βιντεοποίηση. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Βιντεοποιήματά της έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ . Έχει γράψει τα θεατρικά μονόπρακτα “AUTOMAT” και “Μια Μέρα Πριν” το οποίο παρουσίασε στο ευρύ κοινό η ομάδα “π” σε σκηνοθεσία Τάσου Φραγκιά (2020-2021). Στις ζωντανές απαγγελίες της, χρησιμοποιεί συχνά ιδιόφωνα μουσικά όργανα (μουσικό πριόνι, κρυσταλλόφωνο, jew harp, ruv dram, ληθόφωνο),. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου “pi synergy” και του εικαστικού ντουέτου “The Holocaust Lovers”.
www.filmfreeway.com/IoArmata
Η Σοφία Λιάρου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις. Έργο της έχει βραβευτεί με αγορά και μόνιμη έκθεση στο αεροδρόμιο των Σπάτων μετά από διαγωνισμό. Πήρε μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του Video Art Festival ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας AIDFF, σε ομαδική έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το έτος Αριστοτέλη, στο 2nd International Art Forum Dammam 2019 και 2021 (Σαουδική Αραβία), στην έκθεση digital art new world (European Centre Athens). To 2022, πραγματοποίησε audiovisual live event στο Athens Art Festival 2022.
www.on.soundcloud.com/HxnSV
www.instagram.com/liarousophia
Ο Γιάννης Παπαδάκης (aka Olla Via) είναι sound & visual artist από την Αθήνα. Σπουδάζει στο Μεταπτυχιακό τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έχει παρακολουθήσει ετήσια μαθήματα ηλεκτροακουστικής σύνθεσης και μουσικής τεχνολογίας στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Έχει παρουσιάσει διαδραστικές εγκαταστάσεις στο 15ο Φεστιβαλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα, στο Transmedia Labworks της Εθνικής λυρικής σκηνής κ.ά. Η δράση του εστιάζεται στις διαδραστικές και παραστατικές εμπειρίες του ήχου και του ανθρώπινου σώματος. Η έρευνα του περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ή παραμετροποίηση ηλεκτρονικών συσκευών. Επιβλέπει και διοργανώνει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον χώρο τέχνης Π6 (πρώην Chimeres_Space), Είναι μέλος του θεατρικού συνόλου “Κόσμοι από γάλα”.
www.kenryoufutile210.wixsite.com/jiannispapadakis
www.ollavia.bandcamp.com
Ο Στέλιος Γιαννουλάκης ασχολείται με συνειρμικά ενεργά ηλεκτροακουστικά ηχοτοπία, synthesizers, υφές, κινήσεις, θόρυβο και αρμονία, πειραματικά μουσικά όργανα, μουσικά ιδιώματα (techno, dub, jazz, funk και folk...), μοντάζ και επεξεργασία εικόνας, αυτοσχεδιασμό και μουσική εκπαίδευση. Κάνει μουσική και σχεδιάζει ήχο για χορό, θέατρο, κινηματογράφο, video και mobile εφαρμογές. Συνεργάζεται συχνά με ανθρώπους της μουσικής και των εικαστικών. Παίζει και ηχογραφεί solo ή με διάφορα μουσικά σχήματα (Schema Musicalis, ElektroBalkana, RSLG quartet). Έργα του έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και παίζονται σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Διδάσκει σύνθεση και μουσική τεχνολογία στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, στο Ωδείο Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής.
www.steliosgiannoulakis.wordpress.com https://soundcloud.com/stgiann
www.giannoulakis.bandcamp.com
Ο Νικόλας Καρναμπατίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας με ειδικότητα στη ζωγραφική και το 2020 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη ζωγραφική, τις διαδραστικές εγκαταστάσεις, το sound design και τις μουσικές περφορμανς. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ όπως: Art Αθήνα, Αθήνα 2011. Το νέο Ερείπιο, Zoumboulakis Gallery 2014. Directional Forces Crypt gallery, London 2017. Exit festival 2018, Serbia. Audiovisual Arts, Κέρκυρα 2019. ADD Festival, Αθήνα 2022.
www.nikolaskarnabatidis.com
__________________________________________________
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
📍Κύπρου 91Α, Κυψέλη, Αθήνα
☎ 213 00 40 496 | 69 45 34 84 45
✉ info@polychorosket.gr
site ❘ fb ❘ instagram ❘ KET's newsletter ❘ support KET