Yoleni's
Ο ΧΩΡΟΣ

Yoleni's

Η Yoleni’s ξεκίνησε το 2013 ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen ελληνικών προϊόντων από 180 μικρούς Έλληνες παραγωγούς, το www.yolenis.com. Κύριος στόχος της ιδρυτικής ομάδας αλλά και των ανθρώπων που στελεχώνουν έκτοτε την εταιρία, αποτελεί η ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και φυσικά των παραγωγών τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Νοέμβριο του 2016, η εταιρία, έχοντας χαράξει νέο στρατηγικό σχεδιασμό, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου φυσικού της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας. Το αποτέλεσμα της μετάβασης από το ηλεκτρονικό στο φυσικό ράφι, ήταν η «ναυαρχίδα» του εγχειρήματος, το Yoleni’s Greek Gastronomy center στην οδό Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πολυχώρο Ελληνικής γαστρονομίας και παράλληλα το «σπίτι» του Έλληνα παραγωγού.

Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας μας παρουσιάζεται πλέον μέσα από 1000 εκλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών, κατανεμημένα στο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφηγούνται μια ιστορία: από το παραδοσιακό Ελληνικό πρωινό έως και τον «κίτρινο χρυσό» της χώρας μας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η είσοδος στον πολυχώρο πλαισιώνεται από έντονα χρώματα φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση, το «Χωριουδάκι» αναβιώνει και πάλι το μανάβικο της γειτονιάς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να προμηθεύεται καθημερινά ξεχωριστά προϊόντα κατευθείαν από την ελληνική γη.

Προχωρώντας, το μεθυστικό άρωμα από τη φρεσκοψημένη χειροποίητη πίτα, που κατέστησε τη Yoleni’s για πολλούς αγαπημένο γαστρονομικό προορισμό, είναι σίγουρο πως θα σας συνεπάρει. Μετά από εκτεταμένη έρευνα και συνεχείς δοκιμές μηνών, η πίτα αποκτά νέα μορφή, με χειροποίητη ζύμη και γεμίσεις εμπνευσμένες από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως η παστιτσάδα Κέρκυρας, η γαλατόπιτα Μάνης, η Χανιώτικη σπανακόπιτα και πολλές ακόμα.

Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται πλέον ο χώρος κοπής ελληνικών αλλαντικών και τυριών, τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά των χειροποίητων σάντουιτς και σαλατών που προσφέρει η οικογένεια της Yoleni’s. Ακόμη, ο φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλούσια αυτή ποικιλία φρεσκοκομμένων αλλαντικών και τυριών, εκείνα που επιθυμεί να απολαύσει με τη συνοδεία εκλεκτών οίνων του ελληνικού αμπελώνα.

Όσον αφορά τους οίνους, η Yoleni’s θέλοντας να τονίσει ακόμη περισσότερο τις γηγενείς ποικιλίες και τα εξαιρετικά κτήματα και παραγωγούς της χώρας, προχώρησε στη δημιουργία κάβας και wine bar στο -1 επίπεδο του πολυχώρου. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία, να ανακαλύψει πάνω από 300 ετικέτες κρασιών και να τις απολαύσει με εκλεκτή συνοδεία ελληνικών γεύσεων, σε ένα χώρο ατμοσφαιρικό, με την απαλή μουσική και τη ζεστασιά του ξύλου να υπερισχύουν.

Συνεχίζοντας, οι μοναδικές κοπές κρέατος του «Carnicero Meat & Delicatessen» μας παρουσιάζονται στον 1ο όροφο, στον οποίο στεγάζονται το Steak Bar και το κρεοπωλείο. Ο χώρος προσφέρει 35 επιλογές πιάτων με βάση το κρέας, σε άψογη σχέση ποιότητας-τιμής και φυσικά τη δυνατότητα να προμηθευτούμε από το κρεοπωλείο εκλεκτά κρέατα σε ειδικές κοπές και πρωτότυπες προτάσεις σερβιρίσματος για το σπίτι.

Στον 3ο όροφο, φιλοξενείται το πρώτο Olive Oil Bar στην Ελλάδα και παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να οδηγηθεί μεθοδικά στη γνώση, τη σωστή επιλογή αλλά και την απόλαυση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Η διαδραστική αυτή παρουσίαση-γευσιγνωσία αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία και αποδεικνύει έμπρακτα τους λόγους για τους οποίους το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι μοναδικό στον κόσμο! Τέλος στον ίδιο όροφο η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου μας προσκαλεί στα μαθήματα μαγειρικής που διοργανώνει. Οι συμμετέχοντες καλούνται να ξεκινήσουν ένα δημιουργικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα που απλόχερα προσφέρει η ελληνική γη, πάντα με την μεθοδική καθοδήγηση της σεφ. Οι πρωτότυπες ιδέες, συνταγές και γαστρονομικά μυστικά είναι τα τρία στοιχεία που καθιστούν τα Yoleni’s Cooking Classes μοναδικά!

Στόχος της οικογένειας της Yoleni’s είναι να αναδείξει και να ταξιδέψει τις ελληνικές γεύσεις σε όλον τον κόσμο, έτσι σε συνέχεια της επιτυχημένης λειτουργίας του Yoleni’s Greek Gastronomy center και θέλοντας να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω προς την επίτευξη του αρχικού στόχου της, ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου franchise καταστήματος στις ΗΠΑ, στο Providence της πολιτείας Rhode Island, μόλις λίγη ώρα από τη Βοστώνη.

Το Yoleni’s store στο Providence καλωσόρισε τους επισκέπτες του στις αρχές Μαΐου 2018, σε ιστορικό κτίριο του 1895 στο κέντρο της πόλης. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά καταστήματα της εταιρίας στις ΗΠΑ, που θα αναπτυχθούν επίσης με τη μέθοδο του franchise και για τη δημιουργία των οποίων πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις.