Ερμηνεία: Σοφία Μανουσακη
Σαξόφωνο - φλάουτο - κλαρινέτο : Βασιλης Δεφίγγος
Κιθάρες -τραγούδι: Κωστής Πυρένης
Πιάνο - Τραγούδι : Στεφανος Κορκολης
Φωτογράφος : Ολυμπία Κρασαγάκη.
Παραγωγή: Solist Cultural Projects
Φιλική Συμμετοχή: Ο εντεκάχρονος solist και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης
Αν και μόλις 11 ετών ο Στέλιος Κερασίδης έχει ήδη ένα εξαιρετικό βιογραφικό πιανιστικής και συνθετικής σταδιοδρομίας. Έχει λάβει ήδη δεκάδες βραβεία και διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ (με αποκορύφωμα τη βράβευση του ως ένα από τα 100 κορυφαία ταλέντα στο κόσμο στα πρόσφατα Global Child Prodigy Awards) ενώ παράλληλα έχει εμφανιστεί στις πλέον ιστορικές αίθουσες του κόσμου όπως το Royal Albert Hall του Λονδίνου αλλά και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Το Σεπτέμβριο του 2021 ο Στέλιος έγινε ο νεότερος σολίστ στην ιστορία του Ηρωδείου συμπράττωντας σε μια sold out συναυλία με την ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου-μύθου Vladimir Fedoseyev. Ο Στέλιος είναι ο νεότερος συνθέτης στην ιστορία που υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Minos EMI Universal καθώς οι συνθέσεις του πραγματοποιούν εκατομμύρια streams σε όλο το κόσμο. Από το 2022, είναι ο Μουσικός Πρεσβευτής της υπηρεσίας παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας της Μέριμνας, με τη σύνθεσή του Agony, την οποία πρόσφερε για τη μουσική επένδυση 7 επιμορφωτικών βίντεος για την Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα.
Φωτογράφος: Μαριλία Βασιλακόπουλου
Πληροφορίες για εισιτήρια: Ειρήνη Γκιουλάκου, Fundraising Manager, Μέριμνα email:
fundraising@merimna.org.gr
Βιογραφικά Συντελεστών:
Στέφανος Κορκολής
Ο Στέφανος Κορκολής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα». Απέκτησε το δίπλωμα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών (υπό την καθοδήγηση της Φοίβης Βαλληνδα), ταξίδεψε στο Παρίσι, υπό την καθοδήγηση των Yvonne Lefébure, Vladimir Horowitz, Pierre Bulez και άλλων μεγάλων, για να συνεχίσει τις σπουδές του, με υποτροφία του Γαλλικού κράτους, όπου παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου. Αμέσως διακρίθηκε στη Γαλλία αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, τόσο για τις δικές του κλασσικές συνθέσεις, όσο και τις συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και δισκογραφίας. Έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους παγκοσμίως και συνεργαστεί με τους Alfredo Kraus, Jose Carreras, Teresa Berganza, Dulce Pontes, Lucio Dala, Ennio Morricone, Αstor Piazzola. Σημαντικές είναι, επίσης, οι συνεργασίες του με την Ειρήνη Παπά , Βίκυ Λέανδρος, τη Νάνα Μούσχουρη αλλά και με την ελίτ των Ελλήνων ερμηνευτών / Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας Μαρινέλλα , Δημήτρης Μητροπάνος κ.α /. Έχει δώσει πάνω από 5.000 συναυλίες, ανά τον κόσμο και έχει» πουλήσει» πάνω από 6.000.000 δίσκους παγκοσμίως, ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης τον έχει χρήσει, με δημόσια επιστολή του, πρεσβευτή της μουσικής του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, με την ιδιότητά του αυτή, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασε συμφωνικά έργα του τελευταίου, στην Κολωνία.
Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Θα’θελα αυτήν την μνήμη να την πω» και ερμηνεύτρια τη Σοφία Μανουσάκη. Πρόκειται για ένα διπλό cd, που περιέχει μελοποιημένα και ορχηστρικά έργα, εμπνευσμένα από ποιήματά του τεράστιου ποιητή μας Κ.Π.Καβάφη. Πρώτη παρουσίση του έργου έγινε μετά από πρόσκληση των “Καβαφείων 2017” στην Όπερα του Καΐρου, στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην αίθουσα Aula Magna στο Βουκουρέστι, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από ένα κοινό βαθιά μυημένο στην ποίηση του τεράστιου Αλεξανδρινού ποιητή. Καταλυτική υπήρξε η φράση, που σύσσωμο το κοινό αναφώνησε: «Επιτέλους ο Καβάφης τραγουδιέται».
Επίσης έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο (Κακογιάννης, Μαλεα ) για τηλεόραση και για το θέατρο όπου έχει βραβευτεί για το «ο δρόμος περνά από μέσα» του Ι. Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Χρηστου Σουγάρη όπως και την μουσική για την τραγωδία ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη
Τελευταία, έγραψε την μουσική για το μιούζικαλ «η αυλή των θαυμάτων» που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δεκαπέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τεράστια επιτυχία.
Επίσης έχει συνθέσει την μουσική για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας όπου παρουσιάστηκαν και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τον ίδιο στο πιάνο.
Σοφία Μανουσάκη
Η Σοφία Μανουσάκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Μόλις δεκαοχτώ ετών ξεκίνησε μία εντυπωσιακή καριέρα στο χώρο της έντεχνης μουσικής.
Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 200 συναυλίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό, (Μ.Μ.Α, Μ.Μ.Θ, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Ηρώδειο, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ακαδημία Σοπέν - Βαρσοβία, θέατρο Alhambra - Παρίσι, Κολωνία, Όπερα Καΐρου, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Βουκουρέστι), αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για το ταλέντο και την ωριμότητα της φωνής της. Ήδη μετράει στο ενεργητικό της δύο διπλούς χρυσούς δίσκους σε έργα Μ.Θεοδωράκη, ο οποίος δημόσια την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων».
Ηχογράφησε ως βασική ερμηνεύτρια τα μελοποιημένα από τον Στέφανο Κορκολή ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη σε ένα διπλό CD το οποίο έγινε «χρυσό» σε πωλήσεις, αποσπώντας παράλληλα έως διθυραμβικές κριτικές.
Κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωρακη η Σ.Μανουσάκη ερμήνευσε τον Επιτάφιο, του Γ.Ρίτσου, τα Επιφάνια του Γ.Σεφέρη και την Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν του Ι.Καμπανέλλη σε διασκευή για πιάνο- φωνή από τον Στ.Κορκολή.
Ακολούθησαν πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ερωτευόμαστε ξανά» σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Στ. Κορκολή το οποίο μεταδόθηκε στην σειρά «Παγιδευμένοι» σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία.