Ο μονόλογος “Το γράμμα”
της τριλογίας "ΘΗΛΙΑ" , για την έμφυλη βία
~
Ερμηνεύει:
η Γιολάντα Καπέρδα
~
καμία γυναίκα και ακόμη περισσότερο κανένας άντρας μην χάσει αυτή την παράσταση.
~
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Συγγραφέας: Χάρις Μέγα
info
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:
Κάθε Δευτέρα “Το γράμμα” - στις 21.15΄
Τιμή εισιτηρίου 8€
Τοποθεσία: Θέατρο Actina
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401
Παραγωγή: Θέατρο Actina
Λίγα λόγια για την “ΘΗΛΙΑ”
Τρεις γυναίκες , τρεις ιστορίες, τρεις δολοφονίες, ένας στόχος…ο σύζυγος!
Τρεις μονόλογοι που πλέκονται από το ίδιο νήμα και δένονται πάνω στην ίδια κατάληξη. Τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές μα οι εμπειρίες τους συγκλίνουν, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η κακοποίηση κάθε μορφής. Καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους για πρώτη φορά, επί σκηνής, μαρτυρούν την ζωή τους και φωτίζουν μπρος στα έκπληκτα μάτια μας τις μαύρες σκιές της. Μοιράζονται τις βαθύτερες σκέψεις τους και ζητούν δικαίωση.
Λίγα λόγια για τον μονόλογο "Το γράμμα"
Μια γυναίκα που έρχεται να μας μιλήσει για τα μαρτυρικά χρόνια που πέρασε στα χέρια του Αντρέα, του άντρα που αναγκάστηκε να παντρευτεί. Σε ένα ορεινό χωριό, στα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα, είχε να παλέψει τόσο με τη σκληρή καθημερινότητα όσο και με τη βίαιη συμπεριφορά ενός άντρα που με πείσμα διεκδίκησε να τη στεφανωθεί.
Σκηνοθετικό σημείωμα:
Την τριλογία αυτή την αφιερώνω στην γυναίκα, στην κάθε γυναίκα, στην μητέρα μας, στην αδελφή μας, στην γιαγιά μας, στην φίλη μας, στην γυναίκα μέσα στους αιώνες.
Σιωπή.