Επί Κολωνώ
Ο ΧΩΡΟΣ

Επί Κολωνώ

Επί Κολωνώ

Θεατρική περίοδος 2023 - 2024

«Στέλιος Κασόνγκο», «Ο Γάμος», «Τάο» και «Scarmface»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα ρεπερτόριο που αγγίζει καίρια ζητήματα όπως οι κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, η Ομάδα Νάμα παρουσιάζει την νέα της παράσταση «Στέλιος Κασόνγκο» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Το κείμενο υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνικολάου μετά από έρευνα όλης της ομάδας στα προβλήματα της μαύρης κοινότητας στην Αθήνα.

Παράλληλα το Επί Κολωνώ επαναλαμβάνει και δύο από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της περσινής χρονιάς. Τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα, ένα σπουδαίο έργο του νεοελληνικού θεάτρου σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και το «Τάο» του Γιώργου Καφετζόπουλου σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη, δύο παραστάσεις που έτυχαν της θερμής και ευρείας αποδοχής του κοινού. Το ρεπερτόριο των παραγωγών του Επί Κολωνώ συμπληρώνει η παντομιμική παράσταση «Scarmface», σε κείμενο και σκηνοθεσία Johnny O, μια δουλειά εμπνευσμένη από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία «Ο Σημαδεμένος» του 1932.

Η δεύτερη νέα παραγωγή του Επί Κολωνώ είναι το έργο «Αντίο κύριε Χάφμαν» του Jean-Philippe Daguerre που θα παρουσιάζεται από τον Ιανουάριο του 2024 και μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1941 όπου εκτυλίσσεται η ιστορία του, εβραϊκής καταγωγής, κοσμηματοπώλη Ζόζεφ Χάφμαν. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Με πίστη στο νέο αίμα του θεάτρου, το Επί Κολωνώ θα παρουσιάσει τον Μάιο του 2024 στην Κεντρική του Σκηνή, τέσσερις από τις παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πλαίσιο της περσινής διοργάνωσης OFF-OFF ATHENS 2023, «Μονόκερως» σε σκηνοθεσία Απόστολου Καμιτσάκη , Γυναία γραφ-Οίδα μια performance από την ομάδα Primo Gradu, «Goldfish» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κυπραίου και «βάιζα» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Ματθαίου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη σκυτάλη στο 14ο OFF-OFF ATHENS, το πιο πλουραλιστικό και ανατρεπτικό νεανικό θεατρικό φεστιβάλ της πόλης!

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις στο www.epikolono.gr
Facebook: https://www.facebook.com/epikolono.gr/
Instagram: epi_kolono
Twitter: https://twitter.com/?lang=el